Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
bílý jogurt (podle potřeby)
2 lžičky kypřicího prášku
1/2 hrnku oleje
1 vejce
Krém:
500 g tvarohu (v alobalu)
200 g smetany ke šlehání
moučkový cukr (podle chuti)
1 sáček vanilkového cukru
Želé:
2-3 sáčky želatiny
500 ml ovocné šťávy (ideálně višňové)
Na dokončení:
kousky ovoce (nebo čokoládové ozdoby)
Na vymazání a vysypání plechu:
tuk
hrubá mouka
Troubu včas předehřejeme na 160 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.Mouku, cukr, jogurt, kypřicí prášek, vejce i olej dáme do mísy a vypracujeme vláčné těsto. Těsto nalijeme na plech a upečeme.Vyšleháme ingredience na krém a směs dáme vychladit do lednice. Na vychladlý upečený korpus natřeme smetanový krém a vložíme zpět do lednice, aby vše dobře ztuhlo ještě dříve, než budeme povrch přelévat želatinou. Želatinu uvaříme dle návodu uvedeného na obale. Na smíchání použijeme ovocnou šťávu. Potom ji opatrně nalijeme na krém a dáme vychladit.Po ztuhnutí vykrajujeme oblíbené tvary tvořítkem a zdobíme kousky ovoce nebo čokoládou.
Konkrétní množství kousků upravujeme podle velikosti plechu, výšky těsta a pochopitelně také velikosti formiček na vykrajování.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 02.12.2024 11:21 |
Domácí vánočka | |
Tvarohová štola | |
Vánoční tvarohová štola | |
Vánočka Moniky Absolonové | |
Čokoládová poleva od... | |
Chutné vafle | |
Nadýchaný hrnečkový perník | |
Bílková poleva na perníčky | |
Máslový krém na vánoční... | |
Štafetky |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz